Uvjeti korištenja


UVJETI KORIŠTENJA

PODACI O PRODAJNOM MJESTU:

Z & G DIZAJN
OBRT ZA USLUGE
vl. GORDANA FILIPOVIĆ
Internet trgovina Čarapica

Sjedište/adresa:
BREZINSKA ULICA 40
JABLANOVEC
10290 Zaprešić

MBS: 080727022
OIB:19607993431
IBAN: HR1723600001102801988

Korištenje usluga Internet trgovine Čarapica, obrt Z & G DIZAJN odobrava isključivo punoljetnim osobama. Prilikom kupovinje moguća je trajna registracija na Internet trgovinu. Registrirani korisnik može postati svaka punoljetna osoba koja prihvaća uvjete poslovanja Z & G DIZAJN-a, a znači svaku osobu, pravnu ili fizičku, koja se registrirala za korištenje usluge internetske trgovine na internetskim stranicama s prebivalištem odnosno sjedištem u Republici Hrvatskoj ili izvan nje.
Prilikom obavljanja kupovine u Internet trgovini Čarapica potrebno je ispuniti sva tražena polja o kupcu s istinitim podacima, pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje upisom svojih podataka. U slučaju da se korisnik registrira, korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje korisničke lozinke i povremeno je mijenjati.

UVJETI PRODAJE

Cijene proizvoda izražene su u hrvatskim kunama (HRK) i podložne su promjenama do trenutka potvrde narudžbe. Izrada i unos cijena proizvoda se kontrolira no greške su uvijek moguće Zbog takvih situacija Z & G DIZAJN se unaprijed ispričava te će u tom slučaju kupci biti informirani u najkraćem mogućem roku.
Iako je cjenik u hrvatskim kunama sve cijene je moguće izraziti i u EUR-ima. Prilikom prikaza cijene u EUR-a koristi se trenutni cjenik u Kunama i srednji tečaj Hrvatske Narodne Banke na dan prikaza cijene. Prilikom zaključivanja narudžbe trenutni tečaj ostaje zabilježen i koristi se prilikom izrade računa u slučaju da je korisnik/kupac prilikom izrade narudžbe odabrao prikaz cijena u EUR-ima.

Naručivanje proizvoda putem Internet trgovine/Web Shop-a može se vršiti 24 sata na dan, sedam dana u tjednu. Prijem i obrada narudžbe se izvršava samo unutar radnog vremena obrta Z & G DIZAJN.

Sve informacije o potvrdi narudžbe temeljem elektronske narudžbe dostavit će se na adresu elektroničke pošte kupca navedenu u postupku pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Ugovor o kupoprodaji je sklopljen u trenutku primitka uplate.
Ukoliko ste pravna osoba, u postupku registracije, sistem će vas tražiti da se tako odredite i da ispunite potrebne podatke za prodaju pravnim osobama (OIB, PDV broj).
Narudžba proizvoda se vrši elektronskim putem. Roba se smatra naručenom u trenutku kada registrirani korisnik na e-mail adresu kojom se registrirao kao kupac zaprima potvrdu o obavljenoj narudžbi.

Ukoliko OMILJENI PARTNER nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, kontaktirat će kupca telefonski ili putem email-a te ga obavijestiti o navedenom. U tom slučaju, kupac ima opciju otkazati naručeni proizvod ili zatražiti zamjenski proizvod.

NAČINI PLAĆANJA

Registrirani korisnici mogu plaćati proizvode na sljedeće načine, prilikom čega se izbor vrši na inetrnetskim stranicama:
- općom uplatnicom
- virmanom
- putem internet bankarstva doznakom na račun prodavatelja
- Paypalom

Račun će vam biti izdan i poslan na e-mail adresu koju ste dostavili prilikom registracije. Ukoliko želite da vam račun pošaljemo na neku drugu e-mail adresu, molimo vas da nas o tome obavijestite prilikom same kupovine u polju „napomene“.

Sva se plaćanja vrše u hrvatskim kunama.

ROK DOSTAVE

U opisu svakog artikla je naveden okviran period potreban za izradu određenog proizvoda, a u taj period ne ulazi vrijeme dostave koji za Hrvatsku traje do dva radna dana. U slučaju da kod opisa proizvoda nije naveden period potreban za izradu onda je rok izrade 30 dana. Pošto sve svi proizvodi izrađuju po narudžbi teško je preciznije odrediti dan izrade proizvoda i slanja istih. U slučaju promjene dana dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupca ćemo o tome odmah obavijestiti telefonski ili putem email-a. Ukoliko je u isto vrijeme naručeno više artikala, vrijeme izrade koje je navedeno u opisu artikla može biti produženo.
Ukoliko je proizvod namijenjen za poklon ili kupac želi isporuku do određenog datuma, prije kupnje se potrebno informirati kada bi najranije pošiljka mogla stići na adresu. U slučaju da kupcu ne odgovara vrijeme izrade ili isporuke koje mu je komunicirano nakon obavljene kupnje, može zatražiti storno narudžbe.

DOSTAVA

Dostava proizvoda moguća je prema sljedećim zemljama koje su grupirane u zone:
Zona: Hrvatska
Zona: EU 1 - Austrija, Belgija, Danska, Nizozemska, Njemačka, Slovenija, Velika Britanija
Zona: EU 2 - Češka, Finska, Francuska, Italija, Luksemburg, Mađarska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Španjolska, Švedska
Zona: EU 3 - Bugarska, Cipar, Estonija, Grčka, Irska, Latvija, Litva i Malta
Zona: EUROPA 1 - Island, Švicarska
Zona: EUROPA 2 - Albanija, Andora, Armenija, Bjelorusija, BiH, Crna Gora, Gibraltar, Grenland, Gurnsej, Kosovo, Lihtenštajn, Makedonija, Moldavija, Monako, Norveška, Otok MAN, Ovčji Otoci, Ruska Federacija, San Marino, Srbija, Turska, Ukrajina, Vatikan
Zona: Sjeverna Amerika - SAD i Kanada

Trošak dostave se računa prema Zoni u koju se dostavlja i prema težini ukupno naručenih proizvoda.
Trenutni cjenik (u HRK):

0,0 - 0,5 Kg 0,5 - 1,0 Kg 1,0 - 2,0 Kg 2,0 - 5,0 Kg 5,0 - 10,0 Kg
Hrvatska 25,0 25,0 25,0 25,0 28,0
EU 1 75,0 75,0 90,0 110,0 150,0
EU 2 90,0 90,0 120,0 165,0 230,0
EU 3 144,0 144,0 188,0 260,0 310,0
EUROPA 1 100,0 100,0 130,0 180,0 250,0
EUROPA 2 144,0 144,0 188,0 260,0 310,0
Sjeverna Amerika 174,0 174,0 236,0 306,0 480,0

CJENIK

Cijena dostave nije uračunata u cijenu proizvoda i posebno se naplaćuje. Trošak dostave obračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda i izdaje vam se račun na kojem se nalazi cijena kupljenih proizvoda i cijena dostave.
Dostava se vrši na adresu kupca naznačenu prilikom naručivanja. U slučaju većih paketa paket može biti dostavljen u najbliži poštanski ured i na kupcu je da proizvode podigne u poštanskom uredu.

REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenim rukovanjem u transportu/dostavi ne oštete. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranu pošiljku.
Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte u roku od 14 dana od primitka paketa:
- na e-mail adresu: zg.dizajn@gmail.com
- na adresu: Z & G DIZAJN, OBRT ZA USLUGE, vl. GORDANA FILIPOVIĆ, BREZINSKA ULICA 40, JABLANOVEC, 10290 Zaprešić

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, kupac treba odmah priložiti fotografiju oštećenog proizvoda te isto proslijediti na mail: zg.dizajn@gmail.com kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza. Z & G DIZAJN će izvršiti prikup reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju ostalih reklamacija (veličina, boja...) trošak povrata robe snosi sam kupac.

U slučaju reklamacije proizvod se mora vratiti neoštećen, nenošen, neopran, u cjelosti i u originalnom pakiranju (u originalnoj ambalažnoj i transportnoj kutiji), predočenim računom i pismenim obrazloženjem isključivo u zadanom roku.

Proizvod je potrebno vratiti na adresu:
Z & G DIZAJN
OBRT ZA USLUGE
vl. GORDANA FILIPOVIĆ
BREZINSKA ULICA 40
JABLANOVEC
10290 Zaprešić

Molimo da nas prije izvršenja povrata robe obavijestite na email: zg.dizajn@gmail.com

Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije potrošač može raskinuti u roku od 14 dana, a u slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod.
U slučaju raskida ugovora, potrošač je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu. Z & G DIZAJN je dužan, u roku od 30 dana od dana primitka pisane obavijesti o raskidu, vratiti potrošaču iznos koji je potrošač do trenutka raskida platio na temelju ugovora. Vraćeni iznos će biti umanjen za iznos dostave proizvoda kupcu, osim ako je raskid ugovora obavljen prije same isporuke proizvoda kupcu ili u slučaju dostave oštećenog proizvoda kupcu.

Zamjena paketa se može izvršiti isključivo ako se radi o pogrešnoj veličini i to o trošku kupca, a naplaćuje se 30,00 do 35,00 KN, ovisno o načinu plaćanja. Zahtjev za zamjenu artikla se mora podnijeti u roku od 14 dana i to isključivo ukoliko je proizvod eoštećen, nenošen, neopran, u cjelosti i u originalnom pakiranju. Zahtjev se šalje na zg.dizajn@gmail.com i na našu adresu u traženom reklamacijskom roku.
Zamjena nije moguća iz bilo kojeg drugog razloga (niti u slučaju nezadovoljstva bojom ili uzorkom).

S obzirom da je svaki proizvod izrađen ručno, nije moguće ponoviti ogledni primjerak sa slike do najsitnijeg detalja. Boja i uzorak (dezen) na slici je ilustrativan. Izrađeni proizvod ne mora nužno odgovarati sliki po uzorku i boji te se Z & G DIZAJN ograđuje u smislu razlike u nijansama te zadržava pravo da postoje odstupanja u boji i uzorku od predočenog primjera s fotografije. Slika koja ilustrira proizvod ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda te kupac takve prozvode ne može reklamirati s te osnove. Metalni dijelovi (zakovice, kopčice, drukeri...) ovise o dobavljačima i katkada mogu biti drugačijeg oblika, no to bitno ne mijenja sam izgled proizvoda.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupnji proizvoda:
Obrazac za raskid ugovora (PDF)

INTERNETSKO RJEŠAVANJE SPOROVA

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.2.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju je moguće riješiti putem platforme kojoj možete pristupiti na adresi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm. To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Da bi izvršili kupnju na web stranicama www.carapica.hr kupci moraju ostaviti osobne podatke. U slučaju pristanka na davanje osobnih podataka, smatrat će se da su korisnici pristali na uvjete korištenja osobnih podataka predviđene ovim Općim uvjetima.

Osobni podaci koje kupac mora ostaviti prilikom narudžbe su sljedeći:

  • Ime i prezime - Koristi se isključive za praćenje narudžbe i kod izrade konačnog računa.
  • OIB - Koristi se isključivo kod izrade konačnog računa u slučaju da je kupac pravna osoba iz Republike Hrvatske.
  • E-mail adresa - Koristi se isključivo za kontakt kupca u slučaju promjene statusa narudžbe i bilo kakvih dodatnih upita vezanih uz narudžbu.
  • Telefon - Koristi se isključivo za kontakt kupca u slučaju promjene statusa narudžbe i bilo kakvih dodatnih upita vezanih uz narudžbu.
  • Adresa, poštanski broj, mjesto i država - Koristi se isključivo za slanje kupljenog proizvoda i računa za istog.

Osobni podaci o kupcu su spremljeni na web-server-u www.carapica.hr

Z & G DIZAJN se obvezuje da će štititi privatnost svih naših kupaca i korisnika web stranica www.carapica.hr, a svi podaci navedeni na dokazu o uplati kupaca strogo se čuvaju i dostupni su samo zaposlenima unutar Z & G DIZAJN-a kojima su ti podaci nužni isključivo za obradu narudžbe i slanje proizvoda na adresu koju kupac navede. Osobni podaci se osim toga ne koriste ni za koju drugu svrhu niti se ustupaju trećoj strani.

U slučaju neovlaštenog pristupa na web-server www.carapica.hr Z & G DIZAJN se obavezuju obavijestiti sve kupce da postoji mogučnost da su im osobni podaci ukradeni unutar 72 sata od spoznaje neovlaštenog pristupa.

U slučaju da Kupac ne želi da Z & G DIZAJN više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtijeva brisanje podataka o istome, mora to javiti firmi Z & G DIZAJN, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu info@carapica.hr.

Osobni podaci kupca kao i podaci o svim narudžbama su dostupni preko stranice https://www.carapica.hr/shop/korisnici. U slučaju da se kupac nije registrirao kao korisnik onda se podaci o narudžbama mogu dobiti slanjem emaila na adresu info@carapica.hr.

KOLAČIĆI

Kolačić je dio informacija spremljenih na vaše računalo, mobitel ili tablet, koje mogu biti dostavljene neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići u pravilu spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu i sl. Nakon što opet otvorite web stranicu, vaš internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju ovoj web stranici. To omogućuje stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići mogu imati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Takve informacije mogu biti spremljene jedino ako vi to omogućite. Sama web stranica ne može dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti niti jednoj drugoj datoteci na vašem računalu.

Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, možete to učiniti. Sam čin blokiranja mogao bi imati negativan učinak na korištenje web stranice. Kako bi isključili kolačiće, potrebno je namjestiti postavke i konfiguracije vašeg internetskog preglednika. U izborniku preglednika odaberite pomoć i informacije o kolačićima te slijedite upute.