Napokon se riješi neugodnog svrbeža i peckanja na spolnim organima

Napokon se riješi neugodnog svrbeža i peckanja na spolnim organima

01.03.2018. 13:42:21


Napokon se riješi neugodnog svrbeža i peckanja na spolnim organima

Gljivične i bakterijske infekcije «tamo dolje» vrlo su česta pojava, a stručnjaci procjenjuju da se svaka žena barem jednom u životu trebala boriti s infekcijom. No, što zapravo izaziva neugodnu svrbež, osjećaj žarenja i bijeli grudasti iscjedak u gaćama?

 Na tebi je s kim i čim ćeš dolaziti u doticaj

U slučajevima kada smo neodgovorne prema svome tijelu pa imamo spolni odnos sa zaraženim partnerom, bez prikladne zaštite koja bi onemogućila prijenos bolesti, riskiramo pojavu infekcije, ali i raznih drugih spolnih bolesti. Ovo svakako treba imati na umu, tim više što se zbog srama nakon takvih situacija ne volimo obraćati ginekologu pa riskiramo ozbiljnije posljedice od “obične infekcije”.

 Ipak, daleko su češći uzroci spomenutih neugodnih simptoma u našoj svakodnevnoj okolini, a na tebi je zapravo kako ćeš se prema njima odnositi. Konkretno, do gljivične infekcije kod žena može doći i zbog nekih od navedenih uzročnika:

  • neredovito mijenjanje tampona
  • uzimanje antibiotika
  • povišena razina šećera u krvi
  • nošenje uskog donjeg rublja
  • neadekvatni higijenski ulošci
  • upotreba higijenskih proizvoda s mirisima (…)

 Kako prepoznati o kojoj se infekciji radi?

Kada spominjemo infekcije na vaginalnom području, najčešće je riječ o bakterijskim vaginozama i gljivičnim infekcijama, koje još zovemo kandida.

 Ukratko, bakterijska vaginoza se razvija kada je narušena prirodna ravnoteža zdravih bakterija u vagini. Simptomi su neugodan miris “po ribi”, rijedak sivkasto-bijeli iscjedak, vaginalno peckanje i svrbež. Za prevenciju se ovdje preporučuju razni proizvodi za intimnu higijenu koji optimiziraju vaginalnu floru i pH vrijednost.

 S druge strane, vaginalna gljivična infekcija (kandida), izazvana je prekomjernim rastom gljivice, a čijem razvoju pridonose navedeni uzročnici iz uvoda ovome članku, kao još i oslabljeni imunitet ili trudnoća. I ovdje se javljaju simptomi poput peckanja i svrbeža, ali i gust, bijeli iscjedak te crvenilo vagine i otoka vanjske intimne regije. Kada su u pitanju gljivice, u liječenju se ne primjenjuju antibiotici jer oni dodatno potiču njihov rast. Umjesto njih, ovdje je lokalna terapija zakon.

 Liječenje i dodatni savjeti

Vaginalete i razne kreme koje je moguće kupiti s ili bez recepta učinkovito su sredstvo za suzbijanje simptoma ovih neugodnih bolesti. No, ako bolest nije uzela preveliki mah možeš se liječiti i raznim kućnim pripravcima. Pij jogurt, namoči tampon u domaću sirutku te ga stavi umjesto vaginalete, a svakako izbjegavaj jake sapune i sredstva za tuširanje koja nisu namijenjena intimnoj njezi. Gaćice redovito mijenjaj, naročito za toplih ljetnih dana kada se poprilično znojiš, a imaš li iscjedak koristi dnevni uložak.

 Dodatni savjet je koristiti dnevne uloške i menstrualne uloške izrađene od 100% prirodnog materijala, bez umjetnih mirisa koji izazivaju osipe i crvenilo ili ne mogu propuštati zrak te prekomjerno zagrijavaju kožu. Kroz brojne razgovore sa svojim klijenticama, shvatila sam da su im moji nesintetički, rukom šivani ulošci  zaista pomogli u borbi protiv infekcija koje su nakon više godina neuspješne borbe napokon prestale izbijati.

 Nadam se da će i tebi pomoći u suzbijanju uzročnika neugodnih infekcija, a za više informacija o mojim  ulošcima pozivam te da istražiš web shop.

Istraži ponudu

Tečaj €/kn: 7,53450 2023-12-02 14:06:29