Sve o ulošcima

VRSTE ULOŽAKA

MENSTRUALNI ULOŠCI

NOĆNI MENSTRUALNI ULOŽAK od 26 cm i 30 cm

Napravljen je od sloja pamuka i nekoliko slojeva bambusa te je predviđen da se nosi po noći kod menstruacije. Može biti duži i kraći. U sredini ima pojačanje tj. više slojeva bambusa koji upija krv.  Sadrži i sloj PUL-a. Dužina uloška se kreće od 26 cm do 30 cm.

DNEVNI MENSTRUALNI ULOŽAK od 23 cm i 27 cm

Napravljen je od sloja pamuka i par slojeva bambusa i predviđen je za menstrualno krvarenje te nošenje po danu. On je malo uži od noćnog uloška. Sadrži i sloj PUL-a. Dužina uloška se kreće od 23 cm do 27 cm.

DNEVNI MEGA MENSTRUALNI ULOŽAK

Napravljen je od sloja pamuka i par slojeva bambusa te pamučne felpe a namjenjen je za jače menstrualne iscjedke. On spada u skupinu većih uložaka tj. glomaznijih. Sadrži i sloj PUL-a. Dužina uloška je 31 cm.

DNEVNI ULTRA DUGI MENSTRUALNI ULOŽAK

Napravljen je od sloja pamuka i par slojeva bambusa te pamučne felpe i služi za obilniju menstruaciju te za trudnice koje se spremaju roditi tj. za lohije poslije poroda. Sadrži i sloj PUL-a. Dužina uloška je 34 cm.

DNEVNI I NOĆNI TANGA MENSTRUALNI ULOŽAK od 22 cm i 27 cm.

Napravljen je od sloja pamuka i par slojeva bambusa te od pamučne felpe. Namijenjen je za menstruaciju i to za tanga gaćice. Sadrži sloj PUL-a. Dužina uloška se kreće od 22 do 27 cm.

 Svi menstrualni ulošci dolaze i u bambus verziji. To znači da je umjesto pamuka stavljen bambus na gornjoj strani uloška.

NEMENSTRUALNI ULOŠCI

UŽI NEMENSTRUALNI ULOŽAK BEZ  PUL-A

Napravljen je od 2 sloja pamuka i sloja felpe te nema zaštitu od curenja. On se koristi za iscjetke poput bijelog pranja, lagane upale rodnice  te za one dane kad dolazi menstruacija ili je već na kraju. Koriste ih također žene koje nose tampone ili menstrualne čašice. Dužina uložaka kreće se od 16 do 19 cm.

UŽI NEMENSTRUALNI ULOŽAK S PUL-OM

Napravljen je od 2 sloja pamuka i sloja felpe te ima zaštitu od curenja (PUL) . On se koristi za iscjetke poput bijelog pranja, lagane upale rodnice  te za one dane kad dolazi menstruacija ili je već na kraju. Koriste ih također žene koje nose tampone ili menstrualne čašicu. Dužina uloška je 19 cm

ŠIRI NEMENSTRUALNI ULOŽAK BEZ PUL-A

Napravljen je od 2 sloja pamuka i sloja felpe te nema zaštitu od curenja. On se koristi za iscjetke poput bjelog pranja, lagane upale rodnice  te za one dane kad dolazi menstruacija ili je već na kraju. Koriste ih također žene koje nose tampone ili menstrualne čašice. Dužina uloška je 19 cm.

ŠIRI NEMENSTRUALNI ULOŽAK S PUL- OM

Napravljen je od 2 sloja pamuka i jednog sloja pamučne felpe te jednog sloja pamučnog pliša. On ima i zaštitu od curenja tj. PUL, a koriste ga žene koje žele osjećati dodatnu sigurnost. Namjenjeni su za krupniju žensku građu. Dužina uložka je 19 cm

INTERLABIA PADS

Interlabia pads su ulošci koji su mali poput listića. Koriste se tako da se listić uzme i namjesti na ulaz u rodnicu i to s vanjske strane između stidnih usana. On se koristi kod izrazito jakih izljeva krvi.

Obavezno pranje tih listića u mrežici za pranje te mogućnost sušenja u sušilici.

BOJE I DEZENI ULOŽAKA

Ulošci dolaze u 5 različitih boja: tamniji, svjetliji, crni, bijeli i natur. Tamniji i svjetliji ulošci dolaze sa uzorkom. Slike na internetskoj trgovini prikazuju neke od uzoraka, no prilikom izrade koriste se materijali s uzorcima koji su dostupni u tom trenutku.

ODRŽAVANJE ULOŽAKA

Prije pranja u perilici menstrualni uložak isperite hladnom vodom te ga potopite u hladnu vodu s deterdžentom i ostavite da stojii preko noći. Sljedeći dan ga stavite na sušenje ili u perilicu s ostalim rubljem te perite kao i obično na 60 stupnjeva.

Tamnije uloške perite s tamnijim rubljem a svijetlije s bijelim rubljem.

Kod nemenstrualnih uložaka nije potrebno namakanje.

Svaki uložak, bilo menstrualni ili nemenstrualni, potrebno je oprati prije korištenja.

WET BAG

Koristi se za nošenje kako čistih tako i korištenih uložaka. Napravljen je od pamuka izvana i PUL-a iznutra. Ima pretince koji služe da se odvoje čisti od upotrebljenih uložaka. Dimenzije wet bag-a su 20 x 30 cm što je dovoljno za otprilike 10 uložaka.

WET BAG MINI

Manja verzija WET BAGA u koji može stati samo jedan ili dva uloška. Dimenzija 10 x 7 cm.

KAKO JE SAŠIVEN ULOŽAK

Ulošci su sašiveni tako da je više slojeva posloženo da tvore cjelinu koja će poslužiti svrsi za koju je uložak namijenjen.

MATERIJALI

PUL

PUL je materijal koji ne propušta tekućinu preko na odjeću.

BAMBUS

Bambus je eko materijal koji se koristi za šivanje platnenih pelena za bebe. Ima vrlo visoku moć upijanja i vrlo je mekan za bebinu guzu...pa tako i podoban i za nas velike. Održava zdravu floru intimnog područja. Sprječava nastanak gljivičnih infekcija. Ne stvara neugodne mirise. Ne sadrži štetne kemikalije pa samim time ne izaziva alergijske reakcije niti iritaciju kože.

PAMUČNA FELPA

Materijal koji upija.

PLIŠ

Materijal koji upija.

PAMUK

Materijal koji upija.

BAMBUS VELUR

Materijal koji ima visoku moć upijanja.

BAMBUS FROTIR

Materijal koji ima visoku moć upijanja.

DRUKER / KOPČA

Materijal: plastika. Stavlja se na krilca uloška te služi za kopčanje.

ČESTA PITANJA

Pitanje: Kako odabrati veličinu uloška i koji mi uopće trebaju?

Odgovor: To je vrlo individualno pitanje i ovisi o puno faktora. Ako imate jaču tj. obilniju menstruaciju potrebno vam je nekoliko komada većih uložaka koje ćete mijenjati više puta u toku dana (4 do 5 puta), a preko noći preporučujemo vam Mega ili Ultra uloške.
Ako imate kraću i ne tako obilnu menstruaciju koja traje 2 do 3 dana, onda preporučujemo dnevne menstrualne uloške  koje je potrebno mijenjati 3 do 4 puta na dan dok za noć preporučujemo noćni XL uložak.
Ukoliko imate laganu inkontinenciju, što znači da je to par kapi mokraće koju ne možete zadržati, možete koristiti S-uži PUL ili S-širi PUL (ovisno o građi).
Ukoliko naručujete prvi put, savjetujemo vam da naručite nekoliko komada različitih veličina za probu kako bi vidjele koji najviše odgovaraju vašim potrebama.

 

Pitanje: Da li će ulošci procuriti?

Odgovor: Uložak koji ima PUL neće procuriti jer po cijeloj dužini ima zaštitni sloj koji to ne dozvoljava. Pamuk i bambus u sredini upiti će sve što dođe na njega i ne postoji mogućnost da procuri i prođe na odjeću.

Pitanje: Kako ću s ulošcima ako trebam dobiti menstruaciju a idem na put i neće me biti nekoliko dana?

Odgovor: Uloške možete nositi sa sobom u wet bagu i ako niste u prilici ih ispirati i sušiti ništa se neće dogoditi. Iskorištene uloške odložite u torbicu i kad se vratite doma postupite isto kao i da niste bili na putu. Namočite ih preko noći u hladnoj vodi i sljedeći dan operite u perilici prema uputama.

Pitanje: Ako koristim menstrualnu čašicu ili tampon koje uloške trebam uzeti?

Odgovor: Ako ste korisnica čašice ili tampona a želite dodatnu zaštitu preporučam uzeti DNEVNI NEMENSTRUALNI ULOŽAK bez PUL-a.  Postoje dvije vrste – Normalni, uži i širi. Širi su namijenjeni krupnijoj građi.

Pitanje: Kako se nose ulošci?

Odgovor: Prošivena strana se stavi prema tijelu na gaćice te se zakopča oko gaćica drukerom.